söndag 16 oktober 2011

Intet nytt...

Så har rastlösheten gripit mig igen.

 Oviljan kryper utefter min ryggrad. Inget nytt under solen.

 Jag önskar att jag kunde "hitta mig själv" som det så vackert heter. Jag önskar mig nytt. Allt nytt. Nytt hus, nytt arbete, nya kläder, ett helt nytt jag.
  Tänk om det fanns paketlösningar. Satt man fast i något man inte vill så skulle man bara kunna fixa nytt. En extrem makeover... eller åtminstone ett litet "gör om mig"-kit...
 Fast det behövs kanske inte... det enda jag behöver är ett annat sätt att tänka. Acceptera att det här är jag, mitt liv, mitt arbete. Det är inte det sämsta. Jag duger, kanske, ibland i alla fall, om jag ser mig i spegeln när en av glödlamporna är trasig.. Önskar att jag kunde... vet inte... tro att jag duger.

Men det skulle inte vara så bra det heller, paketlösningar alltså... Om man inte utkämpar sina egna strider så växer man inte heller. Det är nog inte lyckat att hela tiden söka de enkla lösningarna.
  Ett beslut måste växa fram, mogna långsamt och sedan tas om hand innan det blir skämt... Frågan är vad man gör av beslut som sedan länge passerat bäst-före-datum...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar